top of page

Moderner bouwonderwijs door inzet van moderne middelen

Bijgewerkt op: 8 jul. 2019

Vol trots zijn leerlingen op de bouwplaatsen van Bouwmensen in Oss en Veghel aan de slag gegaan met nieuwe handgereedschappen. Er werden onder andere twee accu invalzaagmachines- en geleiders, afkortzagen, slagschroefmachines en kruislijnlasers gekocht. De instructeurs kregen vanuit BIM5 de vraag voorgelegd welke gereedschappen er aan bij zouden kunnen dragen dat studenten meer bijdetijds geschoold kunnen worden in hun werkplaatsen. Deze uitdagende vraag is o.a. meer gericht op het huidige prefab-denken, stofvrij werken en werken met uitwisselbare accu’s. Die vraag is serieus opgenomen. Eén van de nieuwe apparaten is zelfs voorzien van  een bluetoothverbinding met de stofzuiger. Dit scheelt weer een kabel achter je aan slepen en minimaliseert het risico op doorzagen van de kabel. 


De accuzaagmachines stellen studenten in staat om buiten sneller, maar toch secuur en veilig zaagwerk te verrichten. De slagschroefmachines zijn bedoeld om te gebruiken bij opdrachten die over het stellen van prefab producten gaan.


We denken samen nog na over de aanschaf of lease van een mobiele snelbouwkraan, die op de buitenterreinen van beide Bouwmensenlocaties (en mogelijk ook andere locaties) te gebruiken zou kunnen zijn. Dit om ons onderwijs nog meer in te richten op het leren omgaan met het plaatsen en stellen van geprefabriceerde producten. 


John School oriënteert zich hierop, samen met Michel van den Burg. Mocht u tips voor ons hebben dan houden we ons van harte aanbevolen.

16 weergaven
bottom of page