top of page

Makers on tour

Voor de tweede editie Makers on Tour van Cubiss is BIM⁵ samen met partner Van Dinther bouwbedrijf, Talentencampus Oss en middelbare school Het Hooghuis Stadion bijeengekomen om een mooie opdracht te formuleren voor de leerlingen van Het Hooghuis Stadion.‘Bedenk met alle leerlingen een oplossing om kasteel Steenenburg een herbestemming te geven, zodat deze een nieuwe functie krijgt en weer geld gaat opleveren.’


Met deze opdracht gingen 23 leerlingen van Het Hooghuis Stadion naar kasteel Steenenburg. Van Dinther bouwbedrijf is bezig dit kasteel, beter bekend als het roze kasteel, te restaureren. Het kasteel staat namelijk sinds het faillissement van themapark Het land van Ooit leeg en is een beschermd rijksmonument. Om deze reden wordt dit restauratieproject gesubsidieerd door de provincie Noord-Brabant en als opleidingstraject gebruikt.

De opdracht voor de leerlingen is ontstaan vanuit Makers on Tour, een traject ontwikkeld door Cubiss, dat derdejaars mavo en vmbo-leerlingen uitdaagt om oplossingen te zoeken voor Brabantse maakbedrijven. Na het bezoek aan kasteel Steenenburg zijn de leerlingen aan de slag gegaan met diverse werkvormen en brainstormtechnieken, waardoor zij kennis hebben gemaakt met de design thinking methodiek en verschillende 21ste eeuw vaardigheden. Door de leerlingen aan het werk te zetten met een echt vraagstuk voor een echte opdrachtgever maken zij al vroeg kennis met de bouw én komen school en praktijk dichter bij elkaar.


En dat alle betrokkenen dat leuk vonden bleek wel uit de enthousiaste reacties. BIM⁵ en Cubiss zijn daarom inmiddels al bezig om een derde editie op te zetten.

37 weergaven
bottom of page