top of page

Maak kennis met het ontwikkelteam van BIM⁵

Bijgewerkt op: 8 jul. 2019

Het ontwikkelteam bestaat uit: Jan Jaap de Kroes, Hans van Loon, Jesse v Dongen, Menno Feenstra en Robbert Ploegmakers.Mijn naam is Jan Jaap de Kroes. Sinds oktober vorig jaar werk ik twee dagen per week voor BIM⁵, met name voor het ontwikkelen van Smart Building. Daarnaast ben ik nu bij De Leijgraaf werkzaam in het onderwijs van Bouwkunde BOL4. Mijn specialisme is bouwkunde. Hiervoor heb ik gewerkt als adviseur en manager in de bouw en als HBO-docent op het terrein van bouwtechnische bedrijfskunde en vastgoed.


Op dit moment werk ik aan het onderwijsprogramma voor Smart Building en aan de toekomstige onderwijsruimten. Deze moeten goed aansluiten op het beoogde pedagogisch-didactisch model van de nieuwe opleiding. Ik ben te bereiken via janjaap.kroes@leijgraaf.nl en mobiel 0642245355.Mijn naam is Robbert Ploegmakers. Vanaf 2001 houd ik mij al bezig met het fenomeen BIM in verschillende functies en rollen. Ik heb onder andere bij het Rijksvastgoedbedrijf mogen adviseren over de mogelijkheden die BIM processen bieden voor een vastgoedorganisatie, dit heeft uiteindelijk geleid tot de RVB BIM norm. Bij Heijmans Utiliteit heb ik in de rol van BIM regisseur verschillende grote projecten begeleid. Tegenwoordig werk ik voor The People Group, een club van ingenieurs en specialisten op verschillende terreinen, zoals infra, telecom en bouw. In mijn huidige rol ben ik samen met mijn collega Sjors Quirijnen verantwoordelijk voor de afdeling bouw. Daarnaast draai ik mee in verschillende projecten, o.a. wederom voor het Rijksvastgoedbedrijf maar ook voor een aantal bouwende partijen in onze omgeving (Den Bosch). Binnen BIM5 ben ik gevraagd om mijn kennis en expertise op gebied van 3D modelleren en BIM in te zetten bij het ontwikkelen van de opleiding Smart Building. In samenwerking met Hans van Loon en met de nodige noeste arbeid denk ik dat de BIM component een mooie plaats in de opleiding zal krijgen. Ik ben te bereiken via email rploegmakers@thepeoplgroup.nl en telefonisch 06-46626316.Mijn naam is Hans van Loon en ik ben reeds 10 jaar werkzaam bij de Leijgraaf. Als docent en als ontwikkelaar bij Smart Building. Naast werkzaam te zijn in het onderwijs ben ik ook werkzaam als zelfstandige in de bouwsector. Na de opleiding bouwkunde op de HTS afgerond te hebben en werkzaam te zijn geweest in de praktijk, ben ik als zij-instromer gestart bij ROD de Leijgraaf. Via mijn mailadres hans.loon@leijgraaf.nl ben ik altijd goed bereikbaar.Mijn naam is Menno Feenstra. Ik werk sinds oktober 2018 voor ROC de Leijgraaf binnen de afdeling Techniek & Samenleving, project BIM5/Smart Building - een ambitieus en vooruitstrevend project, waarbinnen we MBO-onderwijs op een heel vernieuwende manier invulling gaan geven. Ik ben hiermee 12 uur per week bezig. Verder ben ik me aan het oriënteren op nieuwe opdrachten, binnen en buiten De Leijgraaf. Je kunt mij bereiken via menno.feenstra@leijgraaf.nl of via 06 20 22 01 83.

Mijn naam is Jesse van Dongen. Ik werk nu 2 jaar voor ROC de Leijgraaf. Daar verzorg ik theorie en praktijklessen voor de opleidingen Meubelmaker/ (scheeps) interieurbouwer en montagemedewerker industrieel produceren met hout op de locatie Uden. Dit schooljaar maak ik deel uit van het ontwikkelteam van BIM5. In dit team zijn wij bezig met de ontwikkeling van de nieuwe Smart Building niv.4 opleiding. Vanuit mijn Hout en Meubel achtergrond, ontwikkel ik onderwijs voor de opleiding. Daarnaast ben ik bezig met de studie master Educational Sciences aan de Universiteit Utrecht. De kennis die ik heb opgedaan uit deze studie gebruik ik bij de ontwikkeling van het lesprogramma. Je kunt mij bereiken via jesse.dongen@leijgraaf.nl

133 weergaven
bottom of page