top of page

De mensen van programmalijn 3


We stellen graag de mensen van programmalijn 3 aan u voor. Zij houden zich bezig met het verbinden po, vmbo, havo en mbo. Maak hieronder kennis met Richard van Ommen, Martijn Bos en Ben van Berkel!

 

Even voorstellen: Richard van Ommen, directeur Talentencampus Oss. De Talentencampus staat voor het behouden en aantrekken van talent voor onze regio. Immers, goed opgeleide vakmensen zijn voor de regio van groot belang. Als voormalig directeur van een middelbare school raakte ik ruim 10 jaar geleden betrokken bij talentontwikkeling in de breedste zin van het woord.


Meer dan ooit zijn het onderwijs en de arbeidsmarkt heftig in beweging, je zult dan maar 15 jaar zijn en een keuze voor een beroep of opleiding moeten maken


Binnen BIM5 leggen wij, bij programmalijn 3, de verbinding van het voortgezet onderwijs (vmbo en havo) met het MBO (De Leijgraaf). Een goede en interessante oriëntatie en ervaring in de opleidingen die leiden tot de wereld van slim bouwen, is daarbij een van de speerpunten. We doen dit door opleidingsprogramma’s over en weer al aan te bieden en jongeren daarmee enthousiast te maken voor een opleiding bij De Leijgraaf.


Wil jij als bedrijf deelnemen aan activiteiten, laat het me weten: r.vanommen@talentencampusoss.nl of 0620301222

 

Even voorstellen: Martijn Bos. Na een afwisselende carrière in het onderwijs en bedrijfsleven werk ik nu sinds 2017 als zelfstandig ondernemer voor o.a. de Talentencampus Oss


Na mijn opleiding aan Sint Lucas (Boxtel) ben ik aan de Pedagogisch Technische Hogeschool afdeling Bouwtechniek gestudeerd en later Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. In 2002 werkte ik binnen een vernieuwend onderwijsconcept wat (met de kennis van nu) de voorloper van Agora (e.a.) mag worden genoemd. Sindsdien volg ik ontwikkelingen rondom onderwijsinnovatie, technologie en design op de voet. Een voorbeeld daarvan is een zojuist afgeronde MOOC van Stanford University over AI, Machine Learning, Deep Learning en Data Science.


Mijn werk bestaat o.a. uit het ontwerpen en realiseren van producten/ diensten en projecten waarbij er altijd een overlap is van technologie, (learning) design en informatie. Een voorbeeld hiervan is een VR-ervaring waarbij leerlingen van groep 8 ervaren hoe (slecht) zichtbaar ze zijn in het verkeer. Ik gebruik hierbij methodieken zoals Design Sprints (Google Ventures) en Value Proposition Design. De kracht van goed ontworpen, slimme tools en innovaties kan ons nog zoveel brengen. Wanneer we willen dat informatie omgezet moet worden in kennis, via aantrekkelijk en actueel onderwijs, kunnen we niet zonder.


Via de Talentencampus Oss ben ik actief binnen programmalijn 3 en ontwikkel ik programma’s die de doorlopende leerlijn van VMBO naar MBO bevorderen. Tevens ben ik pleitbezorger van Open Badges en introduceer/ implementeer ik deze technologie samen met Richard (Talentencampus) binnen het onderwijs en bedrijfsleven in de regio en daarbuiten. Vanuit de drive om gezamenlijk een boost te geven aan betekenisvol onderwijs, draag ik graag bij aan het ontwerpen en ontwikkelen van innovaties en de invoering van slimme nieuwe ideeën.


Hoe te bereiken?

m.bos@talentencampusoss.nl

martijn@afdelingweten.nl


06-21142582


https://www.linkedin.com/in/martijn-bos-24a9a2a8/

 

Mijn naam is Ben van Berkel en ik ben 34 jaar werkzaam voor ROC de Leijgraaf. Daarvoor bij Ericsson TM te Rijen en vmbo-(Mavo-LTS) scholen te Breda en Schijndel.

Ik ben gestart op de MTS-Veghel (voorloper ROC de Leijgraaf Techniek & Samenleving).

Na 25 jaar docent Elektrotechniek/ Elektronica/Wiskunde en Bedrijfskunde/projecten heb ik mij steeds meer toegelegd op de begeleiding van onze studenten.


O.a. als decaan en binnen diverse projecten vmbo-mbo-hbo/bedrijfsleven doorlopende leerlijnen, coördinatie gastlessen en Open-Infoavonden. Ook binnen examinering Techniek en NEXT (alumni is een nieuwe tak van sport voor mij).


Tevens ben ik Leijgraaf breed coördinator voor Skills Heroes (mbo-vakwedstrijden).

Een aantal deeltaken hebben direct en/of indirect te maken met BIM5: ik ben bv werkzaam voor programmalijn 3: verbinden PO/VMBO/HAVO/MBO.


Smart Building BOL 4 is een gloednieuwe opleiding waar we veel aandacht aan besteden, zowel aan de voor- als achterkant, i.s.m. technieklokalen en ontwikkellabs in de regio NO-Brabant.


Je kunt mij bereiken via ben.berkel@leijgraaf.nl of 06-10280692.

124 weergaven
bottom of page