top of page

29 Smart Builders


Dit schooljaar zijn maar liefst 29 studenten in Oss gestart met de nieuwe opleiding Smart Building, 1 dame en 28 heren. In dit stukje een reflectie vanuit coach Pauline van de Venn en studente Anniqo. De studenten Smart Building aan het woord:


De eerste weken zijn omgevlogen. 29 studenten zijn druk aan de slag met onze kersverse opleiding. Tijd voor individuele studieloopbaangesprekken. Ik mag die als mentor voeren en natuurlijk begin ik met onze enige vrouwelijke student. Ze vindt het goed dat ik haar reactie opneem in dit bericht. Anniqo vindt het helemaal niet erg dat ze het enige meisje is, ze vindt communiceren met jongens vaak prettiger, “Gelukkig katte-koppen die niet zo!”


Hoogtepunt van de afgelopen periode was de excursie naar Berlo. “Fijn dat we er regelmatig op uit trekken, dat houdt de afwisseling erin”. Het lesprogramma is gevarieerd, ze snapt dat anderen het werken in projecten weleens wat lang vinden duren, maar zelf vindt ze dat juist prima. Ook de afwisseling tussen groepswerk en individueel werk, bevalt haar goed.


Verbeterpunten: de uitleg van docent kan soms wat beter, “Je kunt natuurlijk alles zelf wel opzoeken, maar een klassikale uitleg, levert mij veel op”. Aldus Anniqo. De volgende vier gesprekspartners zijn jongens, de reacties niet alleen maar positief, hoewel de grote lijn toch tevredenheid is. De een zoekt naar meer houvast in de vorm van meer feedback, de ander in de vorm van een weekplanning, weer een ander vindt het bushalteproject eigenlijk iets te moeilijk. Deze kanttekeningen bekijken we natuurlijk als team. Ik ben benieuwd hoe de overige 24 gesprekken verlopen.

33 weergaven
bottom of page