top of page

1-jarig bestaan STOOOM

Onlangs werd het 1-jarig bestaan van STOOOM gevierd. STOOOM staat voor onderzoeken, ontdekken en ondernemen. Kinderen gaan aan de slag met technologie en werken aan creatieve opdrachten. Zo gaan zij bijvoorbeeld een werkende robot bouwen met kosteloos materiaal en elektronica, maken zij een eigen film of ontdekken ze wat virtual reality inhoudt. STOOOM is een initiatief van zes partners. Filios Scholengroep, SAAM-scholen, Talentencampus Oss, Bibliotheek Oss, Het Hooghuis locatie Stadion en Muzelinck, centrum voor de kunsten.


Afbeelding: Frank Ulijn installeert de lasercutter in STOOOMlab Stadion


Op dit moment zijn er twee STOOOMlabs: STOOOMlab Stadion - locatie Het Hooghuis Stadion, groep 7 & 8 In STOOOM Stadion ga je ongeveer 2,5 uur aan de slag met 4 verschillende opdrachten:

Science - je doet een aantal forensische onderzoekjes zoals haaronderzoek, hartslag, vingerafdrukken enz.

Augmented en virtual reality - je ontdekt een nieuwe wereld door een VR-bril en ziet de mogelijkheden van augmented reality

3D ontwerpen - je gaat een 3D ontwerp maken en ziet hoe een 3D printer en een plotter werken.

Programmeren - aan de hand van praktische opdrachten ontdek je de mogelijkheden van de micro:bit.

Dit ontdeklab heeft nu ook de beschikking over een laser cutter, mede door steun van BIM5 en Sterk Techniek Onderwijs. Dit lab is op zoek naar hout om te snijden. Het liefst 3 mm mulitplex berk of populier. Zijn er bedrijven die kunnen helpen? Ook met resthout is het ontdeklab blij!

STOOOMlab Muzelinck - locatie Muzelinck, groep 5 & 6

In STOOOM Muzelinck ga je ongeveer 2,5 uur aan de slag met 2 verschillende opdrachten:

Stop Motion - met je groepje ga je een verhaal bedenken voor een stop motion film, we maken hiervoor zelf decorstukken en maken gebruik van technieken als live drawing.

Wearables (draagbare robotica) maken - BYOR bestaat uit elektronische elementen die je kunt gebruiken om je eigen wearables te maken. Hoe dat moet ontdek je in de workshop. Basisschoolleerlingen ontwerpen hier o.a. een game room. Leerlingen van het BO maken zo kennis met moderne technologie en werken tegelijkertijd aan hun digitale geletterdheid.

34 weergaven
bottom of page